Machtigen van je rijschool

Het machtigen van je rijschool

Voordat wij als rijschool voor jou een praktijkexamen kunnen aanvragen dien je ons te machtigen. Jij moet namelijk officieel toestemming geven voor het aanvragen van een praktijkexamen. Het machtigen van je rijschool gebeurt via DigiD. De machtiging blijft geldig tot het behalen van je rijbewijs. Hieronder zie je in een handig stappenplan hoe jij de rijschool kunt machtigen.

Klik op de button rechts om naar de betreffende pagina van het CBR te gaan.

Z

Heb je een DigiD?

Voor het machtigen heb je een DigiD nodig. Indien je deze nog niet hebt kun je deze gratis aanvragen op digid.nl. Je ontvangt dan binnen enkele werkdagen een activeringscode waarmee je kunt inloggen. Het is belangrijk om je inloggegevens te onthouden.
Z

Mijn CBR

Op mijn.cbr.nl kun je inloggen met jouw persoonlijke DigiD gegevens.
Z

Het rijschoolnummer

Wanneer je ingelogd bent in mijn.cbr.nl voer je daar het rijschoolnummer in aangevuld met jouw eigen adresgegevens. Tot slot dien je ook de algemene voorwaarden van het CBR te accepteren.
Z

Het rijschoolnummer

Zowel Verkeersschool High Drive als jijzelf ontvangen een e-mail met een bevestiging van de door jou afgegeven machtiging.
Z

Aanvraag van een praktijkexamen

Verkeersschool High Drive kan nu een praktijkexamen voor je inboeken. Je ontvangt vervolgens een bevestiging op je e-mailadres. Daarbij ontvang je de oproep en het zelfreflectieformulier dat je naar het examen mee dient te nemen. Indien je in de vragenlijst op mijn.cbr.nl vragen met 'ja' moet beantwoorden dien je een Eigen Verklaring aan te kopen. Anderzijds hoeft dit niet.