Tussentijdse Toets CBR

Tussentijdse toets CBR

Je mag al een tussentijdse toets doen wanneer je 16,5 jaar bent!

De Tussentijdse toets CBR ( TTT) is een rijtest die verloopt als een echt examen, en wordt afgenomen door een examinator van het CBR. Het is daardoor een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het praktijkexamen en om eventuele nervositeit weg te nemen. Het doen van een TTT is echter niet verplicht.

Dit filmpje van het CBR geeft je een goede indruk van het verloop van de tussentijdse toets. Zo weet je van tevoren waar je aan toe bent, en ben je misschien een stuk minder zenuwachtig.

Voordelen van een tussentijdse toets

  • Vrijstelling van bijzondere manoeuvres op het eerst volgend praktijk examen
  • Je hebt al ervaring met het CBR, wat je zenuwen voor het examen kan verminderen
  • Grotere kans op slagen voor het praktijk examen ( onderzoek SWOV)
  • Je krijgt een goede indruk hoe het echte examen zal verlopen

Verloop van een tussentijdse toets

Een tussentijdse toets duurt gemiddeld zo’n 55 minuten. Hiervan is een kwartier bestemd voor een introductie met de examinator vooraf, en voor het bespreken van de uitslag en de zelfreflectie achteraf. Tijdens het rij-gedeelte van de toets word je getoetst op alle examenonderdelen volgens de officiële eisen van het CBR.

Uitslag tussentijdse toets

Na het rijden wordt de hele rit besproken. Hierbij zal het met name gaan over eventuele verbeterpunten of dingen waar je extra op moet letten. Per onderdeel krijg je een advies. Met dit resultaat kun je samen met je instructeur heel gericht naar het examen toewerken. Daarnaast kan het dienen als een extra steuntje in de rug of als extra motivatie voor het examen. Als je tijdens de tussentijdse toets een positief advies krijgt voor de bijzondere manoeuvres, hoef je deze tijdens je praktijkexamen niet meer te laten zien.

Wat moet er geregeld worden?

Via Mijn CBR kun je ons machtigen voor het aanvragen van je tussentijdse toets. Na ontvangst van je betaling en de machtiging, zal de toets bij het CBR ingepland worden op een moment dat voor jou uitkomt. Je kunt bij ons namelijk aangeven wanneer je verhinderd bent.